• Το μέλι χαρίζει ζωντάνια και ευεξία

    Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε… μελωμένο σπα. Αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και χαλαρώστε. Απολαύστε τη γλυκιά ξεκούραση που μπορεί να σας χαρίσει ένα υπέροχο μπάνιο με μέλι. Μεταφέρετε το σπα σπίτι σας και διώξτε το άγχος, την κούραση και χαρίστε στο δέρμα σας μια μεταξένια ενυδάτωση. Τα υλικά που θα χρειαστείτε, εκτός από το μέλι, είναι εύκολο να τα βρείτε, τα περισσότερα βρίσκονται σε κάθε σπίτι και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα υπέροχο σπα. Αν θέλετε για μεγαλύτερη χαλάρωση, μπορείτε να ανάψετε και αρωματικά κεριά, που θα κάνουν την ατμόσφαιρα περισσότερο μαγευτική.

    Χαλαρωτικό μπάνιο, Υλικά: 40 γραμμ. μέλι, 40 γραμμ. βρώμη.

    Εκτέλεση: Ανακατεύετε τα δύο υλικά σε κάποιο σκεύος και τα ρίχνετε στην μπανιέρα που περιέχει, στην αρχή, μόνο το ζεστό νερό για να μπορέσουν να διαλυθούν. Αμέσως μετά ρίχνετε το κρύο νερό για να φτάσει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία για το μπάνιο. Καθίστε βυθισμένοι στο νερό για περίπου 15 λεπτά και χαλαρώστε. Το μπάνιο αυτό ηρεμεί και ξεκουράζει, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει ενυδάτωση και βελούδινη απαλότητα στο δέρμα.

    Αναζωογονητικό μπάνιο, Υλικά: 2 πορτοκάλια, 2 λεμόνια, 1/2 λίτρο πράσινο τσάι, 1/2 λίτρο γάλα, 1 φλιτζάνι μέλι.

    Εκτέλεση: Στύβετε τα λεμόνια και τα πορτοκάλια και ανακατεύετε τον χυμό τους με μισό λίτρο πράσινο τσάι. Προσθέτετε μισό λίτρο γάλα και ένα φλιτζάνι μέλι. Το ρίχνετε στην μπανιέρα και βουλιάζετε μέσα για 15 λεπτά.

    Για χαλάρωση και απαλή επιδερμίδα, Υλικά: 1 κούπα άλατα μπάνιου ή χοντρό αλάτι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι, 1 λίτρο φρέσκο γάλα, εμισό κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο.

    Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε μέσα το μέλι. Στη συνέχεια, γεμίστε την μπανιέρα σας με χλιαρό νερό και αδειάστε σε αυτή το μέλι, το γάλα, τα άλατα και το λάδι. Το αφρόλουτρό σας είναι έτοιμο. Καθίστε μέσα στο νερό για περίπου 15 λεπτά. Εκτός από ξεκούραση και χαλάρωση, το δέρμα σας θα γίνει απαλό και μεταξένιο.

    Ενυδατικό μπάνιο, Υλικά: 1 φλιτζάνι μέλι.

    Εκτέλεση: Προσθέστε στο ζεστό νερό της μπανιέρας το μέλι και μείνετε βυθισμένοι για 15 λεπτά. Το μέλι έχει την εξαιρετική ικανότητα να συγκρατεί την υγρασία και να ενυδατώνει βαθιά το δέρμα.

    Αφρόλουτρο με γάλα, μέλι και λεβάντα, Υλικά: 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας, 1/3 φλιτζάνι μέλι, 1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα ή κρέμα γάλακτος ή συνδυασμό των δύο.

    Εκτέλεση: Τρίβετε τα άνθη λεβάντας στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατεύετε μαζί τη λεβάντα, το μέλι και το γάλα σε ένα γυάλινο μπολ και τα βάζετε σε βαζάκι. Πριν από κάθε χρήση, ανακινείτε το βάζο και ρίχνετε το μισό περιεχόμενο μέσα στο μπάνιο. Διατηρείται σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Γεμίζετε την μπανιέρα με ζεστό νερό και βυθίζεστε μέσα για λίγα λεπτά.

    Το λουτρό της Κλεοπάτρας: Η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε το μέλι για τη ζωντάνια, την ευεξία, την ενίσχυση της θηλυκότητας, την ομορφιά και τη χαλάρωσή της στο προσωπικό της λουτρό. Το μέλι έχει ισχυρές ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Συγκρατεί την υγρασία στην επιδερμίδα, βοηθά στην επούλωση μικρών τραυμάτων και είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα.