• Οι υπηρεσίες της μέλισσας στην εγκυμοσύνη.

  pregnancyOι περισσότεροι κλασικοί ιατροί, η φαρμακοβιομηχανία και οι περισσότεροι κλασικοί διατροφολόγοι αποθαρρύνουν τις εγκύους από την χρήση μελισσοκομικών προϊόντων, κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης.

  Η αποθάρρυνση αυτή πηγάζει, κυρίως, από την άγνοια ή την ημιμάθεια τους πάνω στο θέμα της μελισσοκομίας και μελισσοθεραπείας και τον φόβο που προέρχεται από αυτήν.

  Αιώνες τώρα, τα μελισσοκομικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σε διάφορα μέρη του πλανήτη ως κύρια τροφή των εγκύων για να διαφυλάξουν την υγεία τους, την υγεία των εμβρύων και να εξασφαλίσουν, κατά το δυνατό, έναν καλό και φυσικό τοκετό. Ακόμη και αν στον τοκετό προκύψουν επιπλοκές, η διατροφή με μελισσοκομικά προϊόντα προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη στην έγκυο και το έμβρυο να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του τοκετού.

  Η διεθνής ομοσπονδία Apimondia και η American Apitherapy Society που απαρτίζονται από ιατρούς, βιολόγους, γεωπόνους, μελισσοκόμους και άλλους ειδικούς στον χώρο των ανθρωπιστικών επιστήμων συστήνουν ανεπιφύλακτα την χρήση μελισσοκομικών προϊόντων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

   

  Εγκυμοσύνη

  Σε ολόκληρη την εγκυμοσύνη η χρήση νωπής γύρης και μελιού βανίλιας ελάτου και ερείκης εξασφαλίζουν ολόκληρο το σύμπλεγμα βιταμινών Β, φολικού οξέος, καροτενοειδών, βιταμίνης C, άριστη ποιότητα πρωτεΐνης και σακχάρων, ασβέστιο, σίδηρο και αλλά μέταλλα και ενζυμα. Η χρήση της γύρης και του μελιού δίνουν εξαιρετικές θρεπτικές ουσίες, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τις υπόλοιπες τροφές που τρώει η έγκυος.

  Δρουν κατά της δυσκοιλιότητας εγκυμοσύνης, μειώνουν τις πρωινές ναυτίες και ενισχύουν σημαντικά ολόκληρο το πεπτικό σύστημα της εγκύου. Η θρέψη του εμβρύου βελτιώνεται σημαντικά, ενώ παράλληλα, προστατεύεται ο πλακούντας από γήρανση. Τα μελισσοκομικά προϊόντα , προστατεύουν και θρέφουν την έγκυο και το έμβρυο, παρέχοντας μια επιπλέον ασφάλεια στην περίπτωση που η εγκυμοσύνη ξεπεράσει τις 40 εβδομάδες.

  Η γύρη είναι ένα άριστο μητρωτονωτικο «βότανο», βοηθάει την μήτρα να είναι ελαστική και δυνατή, να κάνει καλές συσπάσεις και να έχει μεγάλη αντοχή κατά τον τοκετό. Βοηθά σε επαπειλούμενες εγκυμοσύνες, όπου υπάρχει απειλή αποβολής του εμβρύου.

  Ο συνδυασμός της γύρης με γνήσιο μελι ελάτου βανίλιας Βυτίνας και βασιλικό πολτό είναι από τα καλύτερα συμπληρώματα σιδηρού ως τις παρενέργειες δυσκοιλιότητας που έχουν όλα τα συμπληρώματα σιδηρού της αγοράς. Αν συνδυαστούν με χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, παντζαριού και μήλου ,τότε έχετε μια βόμβα σιδηρού που κανένα σκεύασμα της αγοράς δεν μπορεί να συναγωνιστεί.

  Λόγο της ισορροπημένης διουρητικής δράσης τους, τα μελισσοκομικά προϊόντα μετριάζουν την κατακράτηση υγρών, ενώ παράλληλα βοηθούν την διατήρηση της απαραίτητης ποσότητας αμνιακού υγρού στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  Τα μελισσοκομικά προϊόντα προστατεύουν από λοιμώξεις, μολύνσεις και ασθένειες την έγκυο και ενισχύουν τους μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος.

  Τα αντιοξειδωτικά και βιοφλαβονοειδη βοηθούν στην ελαστικότητα των αγγείων και την ελαστικότητα του δέρματος, δρώντας δραστικότατα κατά των ραγάδων. Όλα αυτά χωρίς παρενέργειες και ανεπιθύμητες δράσεις που μπορούν να επιφέρουν ρίσκο στην υγεία του εμβρύου! Και δεν σταματούν εδώ !

  Παρόλο που δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, φαίνεται ότι ο συνδυασμός μελιού, γύρης, πρόπολης και βασιλικού πολτού λειτουργούν συνολικά διαφορετικά από ότι το καθένα ξεχωριστά, ως ένα «βότανο», που βοηθά στην εξισορρόπηση ολόκληρου του ενδοκρινικού και νευρικού συστήματος. Με αλλά λόγια, ο συνδυασμός αυτός βοηθά τον οργανισμό της εγκύου να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει με τον βέλτιστο τρόπο. Μια πρόταση για την συνετή χρήση των μελισσοκομικών προϊόντων κατά την εγκυμοσύνη είναι η εξής :

   

  Μέλι βανίλιας ελάτου κα ερείκης : 1-2 κουταλιές της σούπας ημερησίως σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά προτίμηση 1 κουταλιά της σούπας με το πρωινό και 1 κουταλιά της σούπας πριν τον βραδινό ύπνο διαλυμένη μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Να μην καταναλώνεται το μελι πορτοκαλιάς, βαμβακιού και φασκόμηλου και την διάρκεια της εγκυμοσύνης!

   

  Νωπή γύρη : 1-3 κουταλιές τις σούπας πρωί –μεσημέρι-βράδυ, κατά προτίμηση με άδειο στομάχι, σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

   

  Βασιλικός πολτός : 200mg το πρωί και 200mg αργά το απόγευμα με άδειο στομάχι σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η χρήση του να γίνεται για τις 20 ημέρες του μήνα ενώ για τις υπόλοιπες 10 μέρες να γίνεται διάλυμα.

   

  Προπωλεί : 15-20 σταγόνες πρόπολης 1-3 φορές την ημέρα μετά τον 3ο μηνά κύησης, όταν υπάρχει ανάγκη, λόγο κάποιας ενόχλησης ή προληπτικά όταν το περιβάλλον της εγκύου είναι επιβαρυμένο.